Tietosuojaseloste - CoolStuff.fi

Tämä tietosuojaseloste koskee henkilötietoja, joita CoolStuff AB kerää sinusta ja jonka lähteinä voivat olla esimerkiksi verkkosivustomme (mukaan lukien kolmannelle osapuolelle kuuluva sosiaalinen media), sähköposti, tekstiviestit, puhelin, myymälä, rekisteröintilomakkeet, muut yhteydenotot meihin, kameravalvonta, kolmannen osapuolen tiedot sekä yleisesti saatavilla olevat tiedot.

Yksityisyytesi on meille tärkeää. Tämä tietosuojaseloste säätelee, miten keräämme, käytämme ja suojelemme sinua koskevia tietoja ja miten voit huolehtia oikeuksistasi. Ota meihin yhteyttä, jos sinulla on kysymyksiä tai huomautettavaa tietosuojaselosteesta.

Viittaukset lakiin tarkoittavat EU:n tietosuoja-asetusta General Data Protection Regulation, GDPR ja muuta kansallista tietosuojalainsäädäntöä.

1. Mitä tietoja keräämme sinusta?

Henkilötiedoilla tarkoitetaan tietoja, jotka koskevat sinua ja joiden avulla sinut voidaan tunnistaa.

Tässä tietosuojaselosteessa käytetään vaihtelevasti synonyymeinä termejä "henkilötiedot" ja "sinua koskevat tiedot".

Yleensä voit käyttää verkkosivustoamme luovuttamatta meille muita kuin teknisiä tietoja. Osa sivustoista vaatii tietoja sinusta, esimerkiksi osto- tai palvelutapahtumaan liittyen tai kun rekisteröidyt sähköisen uutiskirjeemme vastaanottajaksi. Saatamme myös käyttää sinua koskevia tietoja, jotka on kerännyt kolmas osapuoli, kuten markkinointi- tai myynninedistämisyritys.

Sinua koskevat kerättävät tiedot voivat olla:

Henkilö- ja yhteystietoja – kuten nimi, osoite, sähköpostiosoite, puhelinnumero, demografisia tietoja (kuten syntymäaika, ikä, sukupuoli, paikkatiedot, suosikkituotteet ja harrastukset) sekä ainoastaan kun perusteltua tarkoituksen tai vahvan tunnistautumisen tärkeyden kannalta, myös henkilötunnus.

Talouteen liittyviä tietoja – tietoja, joita tarvitaan tilauksen tekemiseen tai joita käytät ostoksen tekemiseen, kuten maksu- tai luottokortin tiedot.

Teknisiä tietoja laitteesta tai internetliittymästä – kuten IP-osoite, evästeet, paikkatiedot ja kirjautumistiedot.

Tietoja käyttäjän toimista – kuten hakutiedot ja toimet verkkosivulla, sivujen vasteajat ja palveluiden käyttämistapa.

Käyttäjän tuottamat tiedot – sisältö, jota käyttäjä itse tallentaa, jättää tai julkaisee. Esimerkiksi seuraavat tilanteet: puhelut asiakaspalveluun (jotka voidaan tallentaa), kilpailut, uutiskirjeen tilaaminen sekä sisältö, jonka käyttäjä jakaa kanssamme lataamalla sivustollemme tai sosiaaliseen mediaan (jos sallit median jakavan sisällön kanssamme), kuten tekstit, videot ja valokuvat.

Tiedot muista lähteistä– yleisesti saatavilla olevat tai yhteistyökumppaneiltamme saamamme tiedot, jotka noudamme esimerkiksi asiakkaan tietojen päivitystä varten tai maksun varmistamiseksi.

2. Tarkoitus ja oikeudellinen peruste

Henkilötietojen käsittelylle tulee olla oikeudellinen peruste, jotta se on meille laillista. Toisin sanoen se on välttämätöntä, jotta voimme täyttää kanssasi tekemämme sopimuksen tai sinun meille tehtäväksi antaman oikeudellisen velvoitteen. Käsittely suoritetaan tasapainotestin jälkeen tai olet antanut suostumuksesi tiettyyn käsittelyyn. Alla on esimerkkejä tarkoituksista, joiden yhteydessä käsittelemme henkilötietoja sekä käsittelyn oikeudellisista perusteista.

CoolStuff käsittelee henkilötietoja eri tarkoituksia varten. CoolStuff käsittelee henkilötietoja pääosin seuraavia tarkoituksia varten ja seuraavin oikeudellisin perustein:

Yksi tärkeimmistä syistä henkilötietojesi keräämiseen on se, että voimme täyttää asiakkuuteesi liittyvät velvollisuutemme, kuten tilausten käsittely ja toimitus, laskutus, asiakaspalvelu sekä muut tehtävät, jotka liittyvät tuotteidemme ostamiseen. Esimerkiksi meidän pitää pystyä vastaamaan ostoosi liittyviin kysymyksiin, joita mahdollisesti esität asiakaspalvelullemme, sekä lähettää tarvittaessa tuoteturvallisuustietoa, esimerkiksi jonkin tuotteemme takaisinvedosta sekä muutoin varmistaa lakien vaatimusten noudattaminen (esimerkiksi kirjanpitolain).

Oikeudellinen peruste: Sopimuksen noudattaminen (toimitusehdot) tai oikeudellinen velvoite

Toinen pääsasiallinen tarkoitus on pystyä tarjoamaan asiakkaalle hyviä tuotteita ja palveluja räätälöimällä toimintoja ja palveluja, joissa on asiakkaalle oleellista sisältöä. Käytämme keräämiämme tietoja siihen, että voimme kertoa tietoja sinua kiinnostavista tuotteista, mutta myös siihen, että ymmärrämme paremmin asiakkaitamme. Sen vuoksi teemme esimerkiksi asiakaskyselyjä. Analysoimme myös asiakkaidemme demografista tietoja, paikkatietoja, kiinnostuksen kohteita ja käyttäytymistä sivustollamme kerätyistä tiedoista sekä muista palveluista, ns. profilointi. Asiakas- ja markkinatutkimukset sekä tilastolliseen tarkoitukseen tehtävä tiedonkäsittely suoritetaan ryhmitetyille tiedoille, eikä niitä ole tarkoitettu yksittäisten asiakkaiden tunnistamiseen.

Oikeudellinen peruste: Oikeutettu etu

Voimme käyttää sinua koskevia tietoja siihen, että lähetämme kirjeitse, sähköpostitse sekä teksti- ja multimediaviesteillä uutiskirjeitä ja kerromme sinulle uusista tuotteista, kampanjoista, tarjouksista, kilpailuista ja muuta tietoa tarjoamistamme tuotteista ja toiminnoista, joiden uskomme kiinnostavan sinua. Käytämme tietojasi sähköiseen suoramarkkinointiin ainoastaan, jos olemme saaneet sinulta siihen suostumuksen. Saatamme siis käyttää sinua koskevia tietoja suoramarkkinointiin, mukaan lukien ns. Profilointi. Henkilötietojasi voidaan käyttää myös kiinnostukseen perustuvaan verkkomainontaan meidän kauttamme tai yhteistyömainosverkostojen kautta, ja mainontaa voidaan tietyissä tapauksissa kohdentaa kiinnostustesi mukaan keräämiemme tietojen perusteella, ns. profilointi.

Sinulla on milloin tahansa oikeus kieltää meitä käyttämästä henkilötietojasi suoramarkkinointitarkoituksiin ottamalla meihin yhteyttä kohdassa 10 selitetyllä tavalla tai suoraan sähköisen viestimme kautta.

Oikeudellinen peruste: Oikeutettu etu tai suostumus (ellei muuta ole ilmoitettu henkilötietojen keruun yhteydessä).

CoolStuffin oikeutettu etu yllä mainitun henkilötietojen käsittelyn suhteen on tarjota parempi osto- ja asiakaskokemus sekä tuottaa kohdennettuja tarjouksia ja muuta oleellista tietoa.

3. Tietoja evästeistä

Käytämme evästeitä, elektronisia kuvia ja muita seurantamenetelmiä sivustollamme ja sähköpostiviestinnässämme. Lisätietoja evästeiden käytöstämme ja muista vastaavista aiheista kerrotaan evästetiedoissamme evästeet

4. Kenelle jaamme tietojasi?

Käsittelemme henkilötietojasi erittäin huolellisesti. Tietojasi käyttävät vain me ja valitut kolmannen osapuolen edustajat.

Kolmannet osapuolet, joiden apua käytämme toimintamme mahdollistamiseksi (esimerkiksi asiakastutkimukset ja postitukset), saavat käyttää henkilötietojasi vain meidän lukuumme ja ainoastaan niihin erityistarkoituksiin, jotka olemme antaneet tehtäväksi ohjeidemme mukaan, ja he toimivat henkilötietojen käsittelijöinä. Heillä on velvollisuus pitää henkilötietosi luottamuksellisina ja turvattuina. Jos laki niin vaatii, sinulla on oikeus saada luettelo henkilötietojen käsittelijöistä, jotka käsittelevät henkilötietojasi meidän lisäksi.

Tarjotaksemme parempia palveluja sekä markkinointitarkoituksessa voimme välittää henkilötietojasi kolmannelle osapuolelle, joka on usein on itsenäisesti henkilötiedoista vastuussa, jotta osapuoli voi suorittaa palvelun meitä tai sinua varten. Esimerkiksi osoitteiden päivitykset, posti- ja kuljetuspalveluyritykset, jotka toimittavat perille tuotteita, pankit/luottotietoyritykset sekä digitaaliset mainosverkostot, joiden kanssa teemme yhteistyötä.

Voimme myös jakaa henkilötietoja tietyissä erityistapauksissa. Esimerkiksi kun meillä on syytä uskoa, että tietoja tarvitaan tunnistukseen, yhteyteen tai nostaa syyte henkilöä vastaan, jota epäillään verkkoon tunkeutumisesta tai muulla tavalla oikeuksiemme rikkomisesta tai omaisuuteemme kajoamisesta tai asiakkaidemme tai muiden kävijöiden oikeuksien rikkomisesta.

Henkilötietojen siirto EU/ETA:n ulkopuolisiin maihin vaatii sen, että maalla on sopimus EU/ETA:n kanssa, maalla katsotaan olevan riittävä tietosuojalainsäädäntö tai olemme tehneet sopimuksen kolmannen osapuolen kanssa siitä, että heidän pitää noudattaa EU-komission hyväksymiä henkilötietosuojaan liittyviä ehtoja. Luettelo hyväksytyistä kolmansista maista ja standardiehdoista on EU-komission sivustolla.

5. Oikeutesi

Lain mukaan sinulla on oikeus pyytää nähdäksesi hallussamme olevat henkilötietosi, kun olet tunnistautunut ja selkeästi ilmoittanut, mitä tietoa haluat nähtäväksesi. Pyynnön pitää olla kirjallinen ja omakätisesti allekirjoitettu. Se pitää lähettää kohdassa 10 ilmoitettuun osoitteeseen. Vastaamme pyyntöön mahdollisimman pian, viimeistään kuukauden kuluessa. Ellemme pysty täyttämään pyyntöäsi, ilmoitamme asiasta ja kerromme syyn.

Jos sinua koskevat tiedot ovat mielestäsi virheellisiä tai puutteellisia, on sinulla lain määräämissä rajoissa oikeus pyytää meitä korjaamaan tiedot. Korjaamme tai päivitämme tietosi niin pian kuin se on kohtuullisesti mahdollista.

Sinulla on myös oikeus lain mukaan pyytää sinua koskevien tietojen poistamista tai niiden käsittelyn rajoittamista sekä peruuttaa mahdolliset antamasi suostumukset. Sinulla on myös oikeus lakiin kirjatulla tavalla siirrättää antamasi henkilötiedot.

Huomaa, että meidän pitää lain tai sopimusten perusteella säilyttää välttämättömiä henkilötietojasi poiston, suostumuksen peruuttamisen tai siirron yhteydessä. Lain perusteella meillä saattaa myös olla oikeus säilyttää tiettyjä henkilötietoja liiketoimintamme tarpeisiin.

Sinulla on oikeus kieltää henkilötietojesi käyttö tarkoituksiin, joita teemme tasapainotestin perusteella, mukaan lukien profilointi. Kun olet ilmoittanut, mitä käsittelyä kielto koskee, meidän pitää osoittaa, että on olemassa tärkeämpiä intressejä. Sinulla on myös oikeus milloin tahansa kieltää henkilötietojesi käyttäminen suoramarkkinointiin.

6. Miten kauan säilytämme henkilötietojasi?

Säilytämme henkilötietojasi niin kauan kuin se on tarpeellista niihin tarkoituksiin, jotka perustuvat henkilötietokäytäntöön, tai niin kauan kun laki tai sopimukset sitä vaativat. Henkilötietosi poistetaan tai muutetaan anonyymeiksi, kun niitä ei enää tarvita niihin tarkoituksiin, joita varten ne on kerätty eikä laki tai sopimukset vaadi niiden tallettamista.

7. Miten suojelemme tietojasi?

Estääksemme asiattoman pääsyn, käytön, muokkaamisen, tuhoamisen tai jakamisen on käytössämme kohtuulliset ja soveltuvat standardit käsittelemiemme henkilötietojen suojaamiseen ja turvaamiseen. Toimenpiteiden tarkoituksena on estää henkilötietojen luvaton ja laiton käyttö sekä niiden tarkoituksellinen poistaminen, tuhoaminen ja vahingoittaminen. CoolStuff käyttää esimerkiksi SSL (Secure Socket Layer) -tekniikkaa, joka tarkoittaa, että tekemäsi tilaukset ovat salattuja. Meillä on myös Suomen Varmakauppa Oy:n myöntämä Luotettava verkkokauppa -sertifiointi, joka koskee verkkokauppojen turvallisuutta ja suojausta.

Jos henkilötietosuojatapaus havaitaan, siitä ilmoitetaan lain määräämällä tavalla tietosuojavaltuutetulle ja sinulle.

8. Linkit muille verkkosivuille

Huomaa, että tällä sivustolla voi olla linkkejä muille verkkosivuille. Jos seuraat tällaista linkkiä, voi siitä olla seurauksena, että päädyt muulle sivustolle, jolla on erilaiset säännöt henkilötietojen suojaamisesta kuin mitä on kuvattu tässä henkilötietokäytännössä.

9. Henkilötietokäytännön muutos

Voimme päivittää tätä tietosuojaselostetta. Jos tähän tietosuojaselosteeseen tehdään oleellisia muutoksia, ilmoitamme siitä sinulla selkeällä ilmoituksella verkkosivulla tai muulla vaaditulla tavalla. Pyydämme sinua lukemaan läpi tämän tietosuojaselosteen, jotta tiedät, miten käsittelemme henkilötietojasi.

10. Valitukset ja vahingonkorvaukset

Jos henkilötietojasi on mielestäsi käsitelty virheellisesti, pyydämme ilmoittamaan siitä meille mahdollisimman pian. Sinulla on myös oikeus tehdä valitus tietosuojavaltuutetulle.

Jos olet sitä mieltä, että olet kärsinyt vahinkoa siitä, että olemme käsitelleet henkilötietojasi lain vastaisesti, sinulla saattaa olla oikeus vahingonkorvaukseen. Siinä tapauksessa voit pyytää meiltä vahingonkorvausta tai nostaa syytteen tuomioistuimessa.

11. Yhteystiedot

CoolStuff AB, 2444773-9, vastaa henkilötietojesi käsittelystä kuten yllä on selitetty, ellei muuta ole ilmoitettu henkilötietojesi keruun yhteydessä. CoolStuff noudattaa Suomen tietosuojalainsäädäntöä. Jos sinulla on kysyttävää tästä käytännöstä tai henkilötietojen käsittelystämme, ota yhteyttä meihin. Yhteystiedot ovat alla.

Sähköposti: asiakaspalvelu@coolstuff.fi

Osoite: Eteläesplanadi 24, 00130 Helsinki