Teemme kokemuksestasi yksilöllisen
TARJOUS: Rantapallo vain 5 eurolla!

Vanhempien opas kuukautisista puhumiseen

Päivä, jota olet pelännyt kauan, on yhtäkkiä todellisuutta – nuoresi on iso (no jaa) ja puberteetti-iässä! Ehkä sinua on pyydetty ostamaan kotiin terveyssiteitä ja ilmapiiri muuttui erittäin raskaaksi, kun ihmettelit pyykkikorissa olevien alusvaatteiden määrää. Mielestäsi on kuitenkin aika puhua nuoren kanssa kuukautisista. Mieluiten ilman kireää tunnelmaa,häpeää ja nenäsi edestä kiinni läimäistyjä ovia.

mens

Nuori varmasti tuntee olonsa epänormaaliksi, mutta mikä lopulta edes on ”normaalia”? Lyhyt vastaus on ”melkein kaikki” – mutta kelpaako nuorelle tämä selitys? Todennäköisesti ei! Yritämme siis selittää hieman pidemmin: Joskus elimistömme mielestä on hullun tylsää, jos asiat ovat liian ennustettavissa! Yleensä asiat ovat hyvin yksilöllisiä kuukautisten suhteen, ja ne voivat myös vaihdella kerrasta toiseen - varsinkin heti alussa, ennen kuin keho tottuu tähän punaiseen vieraaseen, joka kutsuu itsensä kylään joka kuukausi.

Mutta okei - nuoret ovat sekä fiksuja että uteliaita, eivätkä tyydy epämääräisiin vastauksiin. Silloin tarvitset joitakin pikafaktoja kuukautisista, jotta et menetä uskottavuuttasi tähän aiheeseen liittyen. Useimmilla kuukautiset kestävät 2-7 päivää. Vuodon määrä on yleensä noin 20-80 ml. Se on siis alle desilitran verran, vaikka se voi vaikuttaa paljon enemmältä! Se johtuu siitä, että kohdun limakalvo poistuu... Okei, okei! Nuori näyttää nyt pahoinvoivalta – skippaa tämä kohta limakalvosta! Jopa pieni pisara verta näkyy todella selvästi, jos sitä päätyy sinne, mihin sitä ei halua – kuten vuodevaatteisiin tai housuihin!

mens

Älä ainakaan viisastele! Ei ole ollenkaan erityistä varmuutta siitä, että (tätä faktaa ei ole tarkistettu) hauska tarinasi siitä, kun ”ennen vanhaan ei ollut hyviä vaihtoehtoja kuukautissuojiksi, niin silloin joutui tekemään pienen kaarnalaivan, täyttämään sen vanhoilla rievuilla ja tunkemaan sen pöksyynsä verilöylyn välttämiseksi” keventäisi tunnelmaa - joten on todella hyvä, että nykyisin on saatavilla erilaisia vaihtoehtoja! Aiheeseen täytyy löytää oikea tunnelma ja lähestymistapa. Se, mikä suoja tuntuu mukavimmalta, on todella yksilöllistä. Toiset pitävät perinteisistä siteistä tai tamponeista, toiset kuukupista tai kuukautishousuista. Kukaan ei varmastikaan arvosta enää kaarnalaivoja.

Kun kuukautiset ovat uusi juttu, voi olla mukavampi testata ja aloittaa ehkä siteillä tai kuukautishousuilla, koska niissä on vähemmän näpertämistä ja säätämistä, ennen kuin on ehtinyt ystävystyä sekä kehonsa että kuukautisten kanssa. Ehkä tässä voit vanhempana tehdä sankarillisia tekoja? Tarjoa erilaisia kuukautissuojia ja poista draama koko hommasta. Ja "draaman poistamiselle" emme tietenkään tarkoita sitä, että sinun pitäisi työntää tamponeja nenääsi esittääksesi mammuttia (jolloin näkisit varmasti maailman nopeimmat facepalmit). Mutta osoita, että olet läsnä, olet perillä tilanteessa ja kaikki on ok. Se, että ostat kuukautissuojia kotiin, eliminoi kaiken lisäksi sen nolon hetken, kun nuori on ostamassa ensimmäisiä kuukautissuojiaan, ja kaupan ainoalla kassalla on se todella siisti tyyppi, joka on ollut hänen ihastuksensa viimeiset puoli vuotta. Jestas, posket tulipunaisina haluaa vajota maan alle! Parempi siis, että sinä hoidat ostokset!

Naiset alusvaatteissa ja miesten vaatteissa
Ilmainen toimitus yli 60€
Ilmainen toimitus yli 60 € tilauksille

Koskee perus toimitustapaa

Toimitus
2-4 päivän toimitus

Toimitusaika riippuu valitsemastasi toimitustavasta

Palautusoikeus
90 päivän palautusoikeus

Ja 2 vuoden takuu kaikille tuotteille

tapu

Mitä ystävämme (te asiakkaat) sanovat Coolstuffista

4,6 / 5 tähteä
349 arvostelua
Robert I.
Vahvistettu asiakas

Love games from my home land… thanks Would love to have a real Cornhole game…. The ones on Amazon are bad quality and cost way to much… send me info if you get the game… it was so popular when I was home last

Sari E.
Vahvistettu asiakas

Tilaus ja toimitus meni hyvin ja joustavasti, tuotteet sitä mitä kuvausissa kerrotaan.

Minna K.
Vahvistettu asiakas

Nopea toimitus, sain kaikki tilaamani tuotteet, hyvin pakattu! Voin suositella 😊

Paula P.
Vahvistettu asiakas

Tilaaminen sujui ongelmitta. Tuotteet oli pakattu hyvin ja toimitus sujui.

Liisa V.
Vahvistettu asiakas

Födelsedagsbarnet blev överlycklig över just denna SlushyMaker👍

Tuija T.
Vahvistettu asiakas

Nopea toimitus. Kaikki tilaamani tuotteet tulivat kerralla.

Liisa P.
Vahvistettu asiakas

Todella nopea toimitus, kaikki tavarat hyvässä kunnossa!

Virpi L.
Vahvistettu asiakas

Toimitus oli nopea, tilatut tuotteet sitä mitä pitikin

Tiina K.
Vahvistettu asiakas

Kaikki sujui sutjakkaasti ja tuotteet ehjänä perille

Satu L.
Vahvistettu asiakas

Tuotteessa ongelma, mutta asiakaspalvelu toimii.

Lotta N.
Vahvistettu asiakas

Var precis lika fint som jag föreställde mig.

Roman F.
Vahvistettu asiakas

Nopea toimitus ja kunnolla pakattu lahja.

Katja H.
Vahvistettu asiakas

Nopea toimitus ja kaikki ehjänä perille.

Carina E.
Vahvistettu asiakas

En absolut nödvändighet i mitt liv….

Mika S.
Vahvistettu asiakas

Tuotteen palautus sujui ongelmitta.

Kati M.
Vahvistettu asiakas

Nopea toimitus kaikille tuotteille

Aliisa M.
Vahvistettu asiakas

Nopea toimitus ja hyvät tuotteet!

Hannele A.
Vahvistettu asiakas

Toimitus oli todella pikaista.

Niina L.
Vahvistettu asiakas

Nopea toimitus, helppo tilaus.

Sari S.
Vahvistettu asiakas

Tosi nopea toimitus. Kiitos!

Stand with Ukraine Hashtag