Teemme kokemuksestasi yksilöllisen
TARJOUS: Rantapallo vain 5 eurolla!

Pääsiäismunat

Mitä pääsiäinen olisi ilman pääsiäismunaa? Suuret, herkulliset ja erikoiset pääsiäismunat löydät CoolStuffista! Hemmottele itseäsi suurella suklaamunalla tai anna lahjaksi ystävälle hauska suklaamuna ja tee pääsiäisestä entistä herkullisempi!

Etistkö hauskoja tuotteita pääsiäiseksi? Tutustu meidän pääsiäisvalikoimaan!

Milloin pääsiäismunia annetaan?

Siitä viisaimmatkin kiistelevät! Tai oikeastaan perinne vaihtelee eri maissa. Tanskassa ja Saksassa pääsiäismuna annetaan tavallisesti pääsiäispäivänä, kun taas Norjassa pääsiäismuna annetaan tavallisesti pääsiäislauantaina. Ruotsissa ja Suomessa on usein paikallisia ja perhekohtaisia eroja, jossain päin Suomea pääsiäismuna annetaan jo kiirastorstaina, ja jonkin perheen perinteenä voi olla järjestää pääsiäismunien metsästys pääsiäislauantaina tai ensimmäisenä pääsiäispäivänä.

Tapojen eron syynä ovat esimerkiksi, mihin asiaan pääsiäismuna liitetään ja mitä sillä juhlitaan. Pääsiäispupu, jonka monet yhdistävät pääsiäismunaperinteeseen, ilmestyy Saksassa perinteisesti ensimmäisen pääsiäispäivänä (pääsiäissunnuntaina), kun pohjoismaissa se tulee kylään jo pääsiäislauantaina. Jos pääsiäismunan taas katsotaan liittyvän pääsiäisnoitaperinteeseen, on suuri pääsiäismunapäivä kiirastorstaina, kuten Suomessa ja Ruotsissa usein tehdään. Tietyillä alueilla Suomessa pääsiäisnoitien ajatellaan lentelevän jo palmusunnuntaina, eli pääsiäistä edeltävänä sunnuntaina, jolloin myös pääsiäismunat sopivat siihen päivään. Pääsiäismunien antamisen ajankohta riippuu siis sekä asuinpaikasta että oman perheen ja suvun perinteistä!

Milloin pääsiäismunia etsitään?

Milloin p√§√§si√§ismunia sitten etsit√§√§n? Kuten sanottua se riippuu asuinpaikasta mutta my√∂s perheen ja suvun p√§√§si√§ismunaperinteist√§! P√§√§si√§ismuna voidaan ojentaa ilman sen kummempia juhlallisuuksia ja suorituksia (aika tyls√§√§, eik√∂ vain?) tai sitten p√§√§si√§ismuna piilotetaan vaikeasti l√∂ytyv√§√§n piiloon, ja p√§√§si√§ismunan saajan pit√§√§ itse l√∂yt√§√§ se. Siisp√§ p√§√§si√§ismunien mets√§stys ‚Äď paljon hauskempaa!

Pääsiäismunien piilottamisessa on monta mietittävää asiaa. Sen pitää olla vaikeaa muttei liian vaikeaa! Lisäksi on tärkeää, ettei nälkäinen naapurisi löydä pääsiäismunia ennen lapsia! Muista, että mitä vaikeamman piilopaikan olet keksinyt, sitä pidempi aika etsimiseen kuluu. Jos haluaa tehdä etsinnästä supervaikeaa, voi pääsiäismunan jakaa osiin ja piilottaa osat eri paikkoihin, jolloin etsintään kuluu monta päivää! Silloin on toki suuri riski, että etsijä luopuu leikistä ja joudut itse keräilemään pääsiäismunan osaset eri puolilta tonttia tai puistoa.

Pääsiäismuna ilman makeisia

Kuuluuko pääsiäismunan sisällä olla makeisia vai ei? Se on hyvä kysymys ja riippuu ehkä siitä, onko pääsiäispupun mielestä vastaanottaja ollut niin kiltti, että ansaitsee pääsiäiskarkkeja. Useimmat pitävät karkeilla täytetyistä pääsiäismunista hieman enemmän, mutta totta kai on myös niitä, jotka mieluummin valitsevat pääsiäismunan ilman karkkeja. Villeimpiä esimerkkejä karkittomista pääsiäismunista lienevät koristellut Fabergé-munat! Tiesitkö, että ensimmäisen Fabergé-munan tilasi Venäjän tsaari Aleksanteri III pääsiäislahjaksi vaimolleen Maria Fjodorovnalle? Vaimo ihastui ikihyviksi, joten tsaarin piti sen jälkeen tilata Fabergé-muna joka pääsiäiseksi. Se ei ollut kovinkaan halpaa hupia, ja ehkä tsaaria kadutti, ettei tullut alun perin annettua lahjaksi yksinkertaisempaa pääsiäismunaa, jonka sisällä on karkkia!

Pääsiäismuna lapset

Totta kai muksujen pit√§√§ saada p√§√§si√§iskarkkinsa! Suosittelemme kuitenkin, ett√§ l√§het√§t lapset ensin reippaaseen p√§√§si√§ismunien mets√§stykseen ‚Äď silloin saat itselle kaivattua omaa aikaa samalla kun lapset saavat hauskaa liikuntaa kaupan p√§√§lle. Jos saamme antaa vinkin, suosittelemme, ett√§ puutarhan piiloista l√∂ytyy muutama Mega Kindermuna. Ne saattavat riippua omenapuun oksasta, olla piilossa pensasaidan juurella tai ehk√§ kivimuurin raossa ‚Äď on se p√§√§si√§ispupu aika juonikas epeli!

Pääsiäismuna poikaystävälle

Pääsiäismuna elämäsi miehelle kuulostaa hyvältä ajatukselta. Oletko hankkimassa pääsiäismunaa poikaystävälle, avomiehelle tai aviomiehelle? Kerrotpa sitten upean pääsiäismunan tuojaksi pääsiäispupun tai itsesi, voimme luvata, että miehesi ilahtuu siitä aidosti!

Pääsiäismuna tyttöystävälle

Lienee itsestään selvää, että tyttöystävän kuuluu saada pääsiäismuna kumppaniltaan. Kysymys kuuluukin, millainen pääsiäismuna on tyttöystäväsi mieleen. Onneksi CoolStuffilla on paljon erilaisia hienoja pääsiäismunia, joista valita! Mainio idea pääsiäismunan antamiseen on tarjota mukava pääsiäisateria, jonka päätteeksi ojennat upean pääsiäismunayllätyksen kumppanillesi.

Pääsiäismuna aikuisille

P√§√§si√§ismunan riemu kuuluu kaikille ‚Äď my√∂s aikuisille! P√§√§si√§ispupu on totta kai my√∂s aikuisten yst√§v√§, vaikka aikuisten maku p√§√§si√§ismunien suhteen saattaakin poiketa lasten suosikeista. Valikoimissamme on p√§√§si√§ismunia aikuisille, kuten karkkimunia aikuisempaan makuun ja muita erityisi√§ p√§√§si√§ismunia!

Pääsiäismunien metsästys

Pääsiäismunien metsästys eli englanniksi "egg hunt" on leikki, jossa etsitään piilotettuja pääsiäismunia. Useimmiten leikki järjestetään lapsia varten, mutta sen ei tarvitse tarkoittaa sitä, etteivätkö myös aikuiset saisi osallistua. Pääsiäismunia piilottaessa voi miettiä eri vaikeusasteita niin, että osa munista on helppo löytää (mistä on iloa nuoremmille lapsille) kun taas osa on riittävän haastavia vanhemmille etsijöille. Jos haluat tehdä pääsiäismunien metsästyksestä tavallista vilkkaampaa, voit piilottaa myös tavallisia kovaksi keitettyjä kananmunia! Silloin munia on etsittäväksi enemmän, mikä tekee leikistä entistä hauskempaa! Onnistuuko jokainen löytämään karkkimunan, vai jääkö käteen pelkkä kananmuna?

Kovaksi keitettyjen kananmunien lis√§etuna on se, ett√§ niit√§ voi k√§ytt√§√§ my√∂s toiseen leikkiin, nimitt√§in kananmunan kolautukseen. Sit√§ leikit√§√§n niin, ett√§ kaksi henkil√∂√§ kolauttaa kuorimattomien kananmuniensa ter√§v√§t p√§√§t yhteen. Se, jonka kananmunan kuori rikkoutuu ensin, h√§vi√§√§. Leikist√§ voi j√§rjest√§√§ vaikka kokonaisen turnauksen ennen p√§√§si√§isateriaa, ja kuoriltaan rikotut munat sy√∂d√§√§n aterialla ‚Äď perinteest√§ on siis sek√§ hy√∂ty√§ ett√§ iloa!

Easter eggs in games and software

P√§√§si√§ismunat tietokonepeleiss√§? Aivan, mutta nyt ei puhuta suklaamunista! Englanniksi sanotaan "easter eggs in video games", mutta mit√§ se tarkoittaa? "Easter egg" on peliin, tietokoneohjelmaan tai vaikkapa elokuvaan piilotettu yll√§tys, jonka havaitseminen vaatii sek√§ uteliaisuutta ett√§ tarkkaavaisuutta! Useimmiten easter eggs on tuttu peleist√§, joissa se tarkoittaa, ett√§ pelaaja saa k√§ytt√∂√∂ns√§ hauskoja juttuja tai piilossa olleet levels, ylim√§√§r√§isi√§ pikkupelej√§ tai kahjoja viestej√§ pelin kehitt√§jilt√§. Esimerkiksi pelit Fallout ja Fallout 2 ovat t√§ynn√§ hauskoja viittauksia leffaklassikoihin, kuten Hyv√§t, pahat ja rumat sek√§ Monty Pythonin hullu maailma. Toisinaan pelinkehitt√§j√§t ovat aika velmuja tyyppej√§! Peliss√§ GTA: San Andreas pelaaja joutuu kamppailemaan kovasti p√§√§st√§√§kseen Las Venturasin ja San Fierron yhdist√§v√§n sillan siltapilarin huipulle ja ajattelee varmasti, ett√§ siell√§ on varmasti jokin kiva yll√§tys. Mutta perill√§ ylh√§√§ll√§ odottaa vain kyltti: "There are no Easter eggs up here. Go away!" ‚Äď kiitos vain kovasti!

My√∂s elokuvissa on hassuja p√§√§si√§ismunia, kuten Indiana Jones -elokuvassa Kadonneen aarteen mets√§st√§j√§t, jossa kultaesineen koristeena on hieroglyfej√§, jotka esitt√§v√§t T√§htien sodan R2-D2- ja C3PO-hahmoja! My√∂s software ja easter eggs kuuluvat yhteen, niit√§ on niin ohjelmissa kuin palveluissa. Aikoinaan Microsoft Officessa oli easter eggs flipperipelin muodossa Microsoft Wordin k√§tk√∂iss√§ ‚Äď loistava keino pirist√§√§ tyls√§√§ p√§iv√§√§ toimistolla! Oletko muuten kokeillut hakea Googlessa englanninkielist√§ sanaa "askew" (tarkoittaa suomeksi "vinossa")?

Ei siis ainoastaan oikea fyysinen maailma vaan myös software, elokuvat ja pelit ovat pääsiäismunien piilopaikkoja. Happy egg hunting!

Tuotteet kategoriassa Pääsiäismunat

33 tuotteet

33 tuotteet

Pääsiäissuklaa Omalla Kuvalla
26,95¬†‚ā¨
Voidaan Personoida
Smarties Dinosaur Pääsiäismuna
Lindt Lindor Minimunat - Suklaasekoitus
4,95¬†‚ā¨
Made in Germany
Morris Mega Pääsiäismuna
31,95¬†‚ā¨
Made in Sweden
Innovation Pääsiäismuna
18,95¬†‚ā¨
Made in Sweden
Lindt Lindor Minimunat - Maitosuklaa
4,95¬†‚ā¨
Made in Germany
Lasse Åberg Pääsiäismuna
14,95¬†‚ā¨
Made in Sweden
Kinder-muna Maxi
16,95¬†‚ā¨
Sivu 1 / 1
Ilmainen toimitus yli 60‚ā¨
Ilmainen toimitus yli 60 ‚ā¨ tilauksille

Koskee perus toimitustapaa

Toimitus
2-4 päivän toimitus

Toimitusaika riippuu valitsemastasi toimitustavasta

Palautusoikeus
90 päivän palautusoikeus

Ja 2 vuoden takuu kaikille tuotteille

tapu

Mitä ystävämme (te asiakkaat) sanovat Coolstuffista

4,6 / 5 tähteä
349 arvostelua
Robert I.
Vahvistettu asiakas

Love games from my home land… thanks Would love to have a real Cornhole game…. The ones on Amazon are bad quality and cost way to much… send me info if you get the game… it was so popular when I was home last

Sari E.
Vahvistettu asiakas

Tilaus ja toimitus meni hyvin ja joustavasti, tuotteet sitä mitä kuvausissa kerrotaan.

Minna K.
Vahvistettu asiakas

Nopea toimitus, sain kaikki tilaamani tuotteet, hyvin pakattu! Voin suositella ūüėä

Paula P.
Vahvistettu asiakas

Tilaaminen sujui ongelmitta. Tuotteet oli pakattu hyvin ja toimitus sujui.

Liisa V.
Vahvistettu asiakas

F√∂delsedagsbarnet blev √∂verlycklig √∂ver just denna SlushyMakerūüĎć

Tuija T.
Vahvistettu asiakas

Nopea toimitus. Kaikki tilaamani tuotteet tulivat kerralla.

Liisa P.
Vahvistettu asiakas

Todella nopea toimitus, kaikki tavarat hyvässä kunnossa!

Virpi L.
Vahvistettu asiakas

Toimitus oli nopea, tilatut tuotteet sitä mitä pitikin

Tiina K.
Vahvistettu asiakas

Kaikki sujui sutjakkaasti ja tuotteet ehjänä perille

Satu L.
Vahvistettu asiakas

Tuotteessa ongelma, mutta asiakaspalvelu toimii.

Lotta N.
Vahvistettu asiakas

Var precis lika fint som jag föreställde mig.

Roman F.
Vahvistettu asiakas

Nopea toimitus ja kunnolla pakattu lahja.

Katja H.
Vahvistettu asiakas

Nopea toimitus ja kaikki ehjänä perille.

Carina E.
Vahvistettu asiakas

En absolut nödvändighet i mitt liv….

Mika S.
Vahvistettu asiakas

Tuotteen palautus sujui ongelmitta.

Kati M.
Vahvistettu asiakas

Nopea toimitus kaikille tuotteille

Aliisa M.
Vahvistettu asiakas

Nopea toimitus ja hyvät tuotteet!

Hannele A.
Vahvistettu asiakas

Toimitus oli todella pikaista.

Niina L.
Vahvistettu asiakas

Nopea toimitus, helppo tilaus.

Sari S.
Vahvistettu asiakas

Tosi nopea toimitus. Kiitos!

Stand with Ukraine Hashtag