Pekonin paistaminen on taito, joka herättää kiivasta keskustelua. Pitääkö pannuun lorauttaa lisää rasvaa vai ei? Mikä on paras paistolämpötila? Miten pekoninviipaleet kuuluu valuttaa? Miksi, miksi, miksi ihmeessä pekoni ei paistu rapeaksi?! Tuntuu niin turhauttavalta, kun koko upea makuelämys menee pilalle sen takia, että sen aikaansaamiseen tarvitaan kokkikoulutus. Ja kun oikeasti haluaisi vain tarttua hetkeen antautumalla noille suussa sulaville, savunmakuisille suikaleille, jotka suorastaan huutavat ”carpe diem” tai ”yolo”.
Ei hätää, Piggy Wiggy hoitaa homman, siis sianlihan paiston. Asettele pekonisiivut tarjottimelle, sulje kansi ja pane mikro täydelle teholle ajaksi, joka vastaa suunnilleen pekonisiivujen lukumäärää. Huomaa, että aikaa muuttamalla voit paistaa siivut juuri niin rapeiksi tai pehmeiksi kuin haluat. Huomaa myös, että rasva valuu tarjottimen uriin, joten et joudu pyyhkimään pekonisiivuja keittiörullalla. Ja mikä parasta, kotonasi ei leiju paksu pekonintuoksu kuten yleensä pekonia paistaessasi.
Jotkut ihmiset pyörittelevät ihan varmasti silmiään ja mutisevat jotain mikrosta ja kaiken maailman uusista keksinnöistä. He kenties jopa ylpeilevät sillä, että paistavat pekoninsa aina pannussa. Anna heidän tehdä se. Jos pahoitat mielesi, voit lohduttautua nauttimalla täydellisen rapeaa ja hyvin valunutta pekonia, kun taas arvostelijasi joutuvat jatkamaan taistelua hellan ääressä yrittäessään paistaa yhtä hyvää pekonia.
(Elintarvikevirasto suosittelee pekonin paistamista mikrossa, koska mikrossa pekoniin muodostuu paljon vähemmän ikäviä aineita kuin pannulla paistettaessa Ihan vain tiedoksesi.)
Piggy Wiggy Microbacon:
- Asettele tarjottimelle viisi pekonisiivua ja sulje kansi. Paista siivuja mikrossa yhtä monta minuuttia kuin tarjottimella on pekonisiivuja. Ta-daa! Lopputuloksena on täydellisen rapeaa pekonia!
- Valmistusaika voi vaihdella eri mikroaaltouuneissa kuten mikrojen kanssa yleensä on. Meistä osa oli sitä mieltä, että aika oli liian pitkä ja osa, että se oli liian lyhyt. Kokeilemalla löydät sinulle sopivan ajan!
- Piggy Wiggy ei valmista ainostaan rapeaksi paistettua pekonia. Jos haluat nauttia sianlihasi vähän pehmeämpänä, säädä valmistusaika lyhyemmäksi.
- Älä pane liian monta pekonikerrosta päällekkäin vaan paista ennemmin vähän kerrallaan.
- Piggy Wiggy Microbacon kuumuu käytettäessä, joten anna sen jäähtyä muutama minuutti mikrossa ennen kuin otat sen pois. Muista käyttää patakintaita!
- Kansi pitää rasvaroiskeet poissa mikrostasi.
- Piggy Wiggyn urat keräävät ylimääräisen rasvan, minkä ansiosta pekonista tulee terveellisempää.
- Mitat: 26,5 x 22 x 4 cm
- Kestää konepesua