Teemme kokemuksestasi yksilöllisen
Älykkäitä ulkoiluvälineitä ja hauskoja retkeilyvälineitä

Miksi pääsiäistä vietetään?

Mikä on ensimmäinen asia, joka tulee mieleesi, kun ajattelet pääsiäistä? Onko se Jeesus itse? Vai onko se jäniksen muotoinen (turkista tai suklaasta?)? Pääsiäinen on itse asiassa tuhansia vuosia vanha perinne. Miksi pääsiäistä vietetään? Kuten useimmille meistä opetettiin koulussa, pääsiäinen on muistutus Jeesuksen kuolemasta. Mutta nykyään, 2000 vuotta myöhemmin, se on enemmänkin juhlapyhä ja perinne, jolloin vietetään aikaa kotona. Ja syödään hyvää ruokaa! 

Nainen miettii minkä pääsiäislahjan valita

Mitä sana pääsiäinen tarkoittaa?


Mistä sana pääsiäinen tulee?  Sana tulee hepreasta ja tarkoittaa jotakin sellaista kuin "päästä ohi". Raamatun mukaan Jumala käski Mooseksen tappaa kaikki esikoiset jokaisesta perheestä, mutta kulkea verellä tahrattujen ovien ohi (!).

Miten pääsiäistä juhlitaan?

Perinteisesti pääsiäisen juhlinta alkaa pääsiäisaattona, jolloin perhe, sukulaiset tai hyvät ystävät yleensä kokoontuvat viettämään aikaa yhdessä (ja ehkä juhlimaan pitkää viikonloppua!). Päivä voi sitten koostua pääsiäislounaasta, peleistä ja pääsiäisillallisesta. Se, miten haluat juhlia, voi näyttää hieman erilaiselta, toiset juhlivat isosti, toiset pienesti. Mutta mikä on tärkeintä? Että juhlimme sitä tietenkin yhdessä! Coolstuffilta löydät kaiken, mitä voit tarvita (ja syödä ja juoda) pääsiäisenä. Olipa se sitten herkuilla täytetty pääsiäismuna, pääsiäismuna - pääsiäislahja mummolle tai suklaata itsellesi.

Mitä pääsiäisenä tehdään?


Kuten monissa muissakin juhlaperinteissä, ruoka on tärkeintä. Haluamme juhlistaa perinteitämme mämmin, munien ja pashan kera. Monille se on tapa koota perhe yhteen, syödä hyvin ja vaalia ruokaperinteitä. Pääsiäisen viettoon ei ole olemassa mitään sääntöjä.

Mitä teet siis tuon hieman puolihauskan (tai olkaamme rehellisiä, hulvattoman) perheillallisen jälkeen? Mutta sitten revitään pöytäliinat, heitetään mämmit pois, laitetaan narsissit hiuksiin ja juhlitaan! Meidän kategoriassamme drinkki- ja baaritarvikkeita löydät kaiken, mitä tarvitset voittajadrinksun valmistamiseen. Miksei munatotia? Miten piristämme Joppe-setää, joka ei ole hymyillyt aikoihin? Otetaan lautapeli esiin! Totuus vai tehtävä (kuka tietää, mitä Jopppe on kokenut) vai klassinen Boob fight? Meillä on juhlapelejä juhliin ja kaikki tarvittavat tarvikkeet!

Guinnessin pääsiäismunat

Pääsiäisperinteet


Pääsiäispupu - Taiteellinen viestintuoja


Monien perinteenä on etsiä pääsiäispupun piilottamia pääsiäismunia. Perinne on peräisin Saksasta, ja sitä on vietetty yli 400 vuotta (!). Mitä täytät pääsiäismunasi tänä vuonna? Me Coolstuffissa olemme ladanneet esiin paljon erilaisia vaihtoehtoja. Isoja, värikkäitä, suklaisia, mitä vain.

Mutta miksi pääsiäispupu piilottaa munat? Ja miksi munia maalataan? Kysymyksiä on monia. Edes meillä ei ole vastauksia. Mutta onneksi meillä on pölyttyneitä historiankirjoja, joita voimme selata! Erään huhun mukaan (tiedämme, miten kuiskaukset menevät) sen jälkeen, kun Jeesus oli kuollut ja hänet oli viety hautaan, siellä istui jänis. Sitten, kun Jeesus oli noussut ylös, jänis halusi kertoa siitä ihmisille. Mutta miten hän kertoisi sinulle? Hän ei pystynyt puhumaan. Hän oli pupu. Sitten hän päätti maalata kananmunia ja näin välittää viestin ihmisille. Siksi... Siksi me maalaamme munia. Hieman kaukaa haettu tarina, mutta siinä on vastaus.

Pääsiäispupuja suudella

Noidat, pääsiäispuput ja virpominen


Toinen klassinen perinne on antaa lasten pukeutua pääsiäisnoidiksi. Se juontaa juurensa 1600-luvun noitaoikeudenkäynneistä, joissa paholainen kutsui noitia juhliin. (sen on täytynyt olla pirullisen hauska juhla joka tapauksessa?). Mutta ajat ovat nyt erilaiset, ja me kaikki tiedämme, mitä pääsiäisnoidat nykyään tavoittelevat - arvokkaita karkkeja. Ole naapuruston puheenaihe tällä viikolla ja erotu joukosta todella ikimuistoisella karkeilla virpojia varten. Mikset esimerkiksi voisi laittaa munien joukkoon syötäviä sirkkoja? (suojaa sinua taatusti virpojilta - vuodesta toiseen).

Mutta tietysti piilotat herkullisimmat karkit keittiön kaapin ylimmälle hyllylle ja nostat ne alas, kun olet sohvalla ja katselet pääsiäisnoitia, jotka joutuvat kerjäämään karkkia (raukka). Ja kumpi karkki on parempi? Kyllä, mutta tietysti se on hyvä suklaa. Kummasta pidät enemmän? Suklaa sydämen muotoisena, kokonaisena kakkuna, vaaleana vai tummana? Meillä sinun ei tarvitse valita, meillä on kaikkea.

Lahjat pääsiäiseksi

Näytä kaikki
Brewbarrel Kotipanimo
Brewbarrel Kotipanimo
39,95 €
Made in Germany
Fiksu Munankeitin
Fiksu Munankeitin
39,90 €
Jelly Belly Makeisrasia
Jelly Belly Makeisrasia
Alkaen
9,90 €
Wally and Whiz
Wally and Whiz
Alkaen
7,90 €
Made in Denmark

Missä uskonnoissa vietetään viettävät pääsiäistä? Ja milloin toivotetaan hyvää pääsiäistä?


Pääsiäinen tulee alun perin juutalaisuudesta. He juhlivat sitä muistoksi siitä, että he onnistuivat vapautumaan orjuudesta. Kristinuskossa pääsiäinen on vuoden tärkein juhla. Kirkot avataan ja vietetään jumalanpalvelus, jossa pappi kertoo pääsiäisen tarinan ja toivottaa hyvää pääsiäistä. Ja siitä puheen ollen, milloin sanotaan hyvää pääsiäistä? Historian mukaan pääsiäispäivä on päivä, jolloin toivotamme toisillemme hyvää pääsiäistä. Hienoa, vai mitä?

Missä maissa vietetään pääsiäistä?


On vaikea määritellä tarkasti, kuinka monessa maassa pääsiäistä vietetään, koska Jeesus on monille ihmisille (lievästi sanottuna) tärkeä henkilö. Yhteenvetona voidaan todeta, että monissa maissa, kaikkialla maailmassa!

Jotkin maat ovat myös kekseliäämpiä kuin toiset juhliessaan: Esimerkiksi Englannissa järjestetään olutrugbyjuhlat (sano se nopeasti viiden oluen jälkeen). Ehkä meidän pitäisi sittenkin tuoda tämä perinne Suomeen. Koska olut ja pääsiäinen sopivat hyvin yhteen, eikö? Ainakin me uskomme niin! Juoma on vähintään yhtä vanha kuin pääsiäinen itse. Mikset tekisi vaikutusta perheeseen ja yllättäisi heitä omalla oluella juhlallisuuksiin? Meiltä löydät paljon hauskaa oluttarvikkeet ja olutvempaimet. Filippiineillä miehet ristiinnaulitsevat itsensä, Uudessa-Seelannissa ammutaan jäniksiä ja Tšekin tasavallassa naisia ruoskitaan pajunoksilla. Suomen pääsiäisperinteet ovat sittenkin melko vaisuja.

Ihaninta tavaraa pääsiäiseen

Näytä kaikki
Brewbarrel Kotipanimo
Brewbarrel Kotipanimo
39,95 €
Made in Germany
Fiksu Munankeitin
Fiksu Munankeitin
39,90 €
Jelly Belly Makeisrasia
Jelly Belly Makeisrasia
Alkaen
9,90 €
Wally and Whiz
Wally and Whiz
Alkaen
7,90 €
Made in Denmark
Ilmainen toimitus yli 60€
Ilmainen toimitus yli 60 € tilauksille

Koskee perus toimitustapaa

Toimitus
2-4 päivän toimitus

Toimitusaika riippuu valitsemastasi toimitustavasta

Palautusoikeus
90 päivän palautusoikeus

Ja 2 vuoden takuu kaikille tuotteille

tapu

Mitä ystävämme (te asiakkaat) sanovat Coolstuffista

4,6 / 5 tähteä
342 arvostelua
Sari E.
Vahvistettu asiakas

Tilaus ja toimitus meni hyvin ja joustavasti, tuotteet sitä mitä kuvausissa kerrotaan.

Minna K.
Vahvistettu asiakas

Nopea toimitus, sain kaikki tilaamani tuotteet, hyvin pakattu! Voin suositella 😊

Paula P.
Vahvistettu asiakas

Tilaaminen sujui ongelmitta. Tuotteet oli pakattu hyvin ja toimitus sujui.

Tuija T.
Vahvistettu asiakas

Nopea toimitus. Kaikki tilaamani tuotteet tulivat kerralla.

Virpi K.
Vahvistettu asiakas

Tavara tuli nopeasti ja oli juuri sellainen kuin luvattiin

Liisa P.
Vahvistettu asiakas

Todella nopea toimitus, kaikki tavarat hyvässä kunnossa!

Virpi L.
Vahvistettu asiakas

Toimitus oli nopea, tilatut tuotteet sitä mitä pitikin

Tiina K.
Vahvistettu asiakas

Kaikki sujui sutjakkaasti ja tuotteet ehjänä perille

Satu L.
Vahvistettu asiakas

Tuotteessa ongelma, mutta asiakaspalvelu toimii.

Noora T.
Vahvistettu asiakas

Kiitos teille jälleen kerran hyvästä palvelusta!

Roman F.
Vahvistettu asiakas

Nopea toimitus ja kunnolla pakattu lahja.

Katja H.
Vahvistettu asiakas

Nopea toimitus ja kaikki ehjänä perille.

Mika S.
Vahvistettu asiakas

Tuotteen palautus sujui ongelmitta.

Kati M.
Vahvistettu asiakas

Nopea toimitus kaikille tuotteille

Aliisa M.
Vahvistettu asiakas

Nopea toimitus ja hyvät tuotteet!

Susanna H.
Vahvistettu asiakas

Sujuva ostos ja nopea toimitus.

Hannele A.
Vahvistettu asiakas

Toimitus oli todella pikaista.

Niina L.
Vahvistettu asiakas

Nopea toimitus, helppo tilaus.

Sari S.
Vahvistettu asiakas

Tosi nopea toimitus. Kiitos!

Cindy M.
Vahvistettu asiakas

Kaikki sujui moitteettomasti

Stand with Ukraine Hashtag