Tämä pizzakivi on valmistettu Italiassa – ja Italiasta! Se on louhittu Sisiliassa sijaitsevan tulivuori Etnan laavakivestä. Voiko olla enää italialaisempaa tapaa tehdä kiviuunityylistä pizzaa kotona? Tuskinpa! Luvassa on aito italialainen herkkuateria, joka menee kuin kuumille kiville!
Jotta pizzasta tulisi herkullisen rapeapohjaista kuten kiviuunissa, pizzakivi on lämmitettävä hitaasti uunissa, kunnes se on yhtä kuuma kuin uuni. Sitten pizza nostetaan suoraan kiven päälle uuniin paistumaan. Noin varttitunnin päästä pizza on paistunut valmiiksi kiven päällä, ja pohja on kypsynyt altapäin ihanan rapeaksi. Pizzakiveä voi käyttää myös grillissä, jolloin pizzaan saadaan täyteläisen savuinen maku. Grillipizza kruunaa kesäillan! Pizzakiven mukana tulee kätevä puinen pizzalapio, jonka avulla pyörittelet pizzoja ammattimaisesti polttamatta näppejäsi. Pizzakiveä voi käyttää myös leivontakivenä rapeakuorisen leivän paistamiseen, tai sen päällä voi kypsentää lihaa tai kalaa. Pizzakiven pinta on luonnostaan tarttumaton, joten paistorasvaa ei tarvita! Buon appetito!
Pizzakivi Etnan laavakiveä
- Pizzakivi, jonka avulla voit valmistaa itse kiviuunityylistä pizzaa
- Kypsentää pizzapohjan altapäin ja luo rapean paistopinnan
- Soveltuu myös leivontakiveksi rapeakuorisen leivän paistamiseen
- Pizzakiveä voi käyttää myös lihan ja kalan kypsentämiseen – paistorasvaa ei tarvita!
- Pizzakiveä voi käyttää uunissa, liedellä (vain sähkö- tai kaasuliedellä) tai grillissä
- Kivestä ei irtoa makua ruokaan
- Valmistettu Sisiliassa sijaitsevan tulivuori Etnan laavakivestä
- Kivi on lämmitettävä hitaasti ja sen on annettava jäähtyä rauhassa, jottei se halkeaisi
- Ennen ensimmäistä käyttökertaa kivi on huuhdeltava suolavedellä ja voideltava oliiviöljyllä. Vuorokauden kuluttua kivi pyyhitään paperilla, ja sitten se onkin käyttövalmis
- Puhdista kivi käytön jälkeen viinietikkaan kostutetulla liinalla ja teräsvillalla
- Huomautus: Kiveä ei saa puhdistaa saippualla tai pesuaineilla
- Pizzakivi kestää lämpöä 500°C asti
- Huom! On tärkeää, että lämmität kiven hitaasti ja käytön jälkeen annat sen myös jäähtyä hitaasti. Äkilliset lämpötilanvaihtelut voivat aiheuttaa kiven halkeilua.
- Koko: 38 x 30 x 1,5 cm
- Paino: 5,35 kg
- Pizzalapion on kooltaan noin 41 x 30 cm, pinta jolle pizza laitetaan on 30 x 30 cm
- Englannin-, saksan-, ranskan- ja italiankieliset käyttöohjeet
- Pakkauksen sisältö:
- Pizzakivi
- Puinen pizzalapio